Bébirépa elkészítése airfryerben

A bébirépa elkészítése airfryerben kicsit trükkös, hisz az első 15 perc után átállítjuk a hőmérsékletet 205 C fokról 180 C fokra, és tovább sütjük még 15 percig.

Összességében 30 perc is elmegy az elkészítésével, így nem feltétlen tűnik úgy, hogy megérné az air fryerben sütni a hagyományos serpenyő helyett. De ami mégis mellette szól, hogy nem kell mellette állni és folyamatosan forgatni, kevergetni, mint a serpenyős változat elkészítésnél.

Kicsit meglepődtünk, amikor az airfryer tálcáját kinyitottuk, hisz lényegesen kevesebbnek tűnt a mennyiség, mint amikor beraktuk. Az első pillanatban öszeaszott répaszemeknek tűnnek, de ha elkészíted és megkóstolod, nem fogsz csalódni, a répácskák finomak és ízletesek. Tegyél a tálcába egy kis vizet, hogy minél kevésbé menjenek össze a répaszemek.

A bébirépa kiváló köret, de magában is nagyon finom. Mi nagyon szeretjük egy gerezd fokhagymával összekevert majonézbe mártogatni.

3 gyors ebéd vagy vacsora tipp az airfryerben készült bébirépa mellé

 • Ha hétvégén van egy kis időd otthon, jó tipp konfitált kacsacombot készíteni, amit aztán a hét bármely napján elővehetünk. Az airfryerben készült bébirépa jól illik mellé.
 • Ha a bébirépa mellé szeretnél az airfryerben gyorsan húst is készíteni, nyolc perc alatt megsül a készen kapható hamburger húspogácsa.
 • Ha mégis kacsát ennél, de nincs otthon konfitált kacsacomb, egyszerűen és gyorsan elkészíthető az airfryerben a friss kacsamell.

Megjegyzés: Sok forrólevegős-fritőz nem melegít 205 fokos hőmérsékletre. Ha a tiéd is ilyen, akkor használd 200 fokon és kb. egy perccel tovább.

Bébirépa párolása forrólevegős fritőzben

Bébirépa párolása forrólevegős fritőzben

Így készül a párolt bébirépa airfryerben
Még nincs értékelés
Főzés 30 perc
Összesen 30 perc
Fogás Ebéd, Vacsora
Adag 1

Hozzávalók
  

 • 450 g fagyasztott bébirépa
 • 1 evőkanál olaj
 • 1 kis ízlés szerint

Elkészítés
 

 • A bébirépa sütése forrólevegős fritőzben nagyon egyszerű. A mirelit bébirépa elkészítése a következő.
 • A fagyasztott bébirépa zacskó tartalmát tedd egy tálba, tegyél rá egy evőkanál olajat és sózd be ízlés szerint.
  Forrólevegős fritőz Zöldségpárolás, bébirépa
 • Tegyél az airfryer fiókba egy kis vizet majd a répát. Tedd be be az airfryerbe 205 C-ra 15 percre, majd ha lejárt az idő, 180 C-ra újabb 15 percre.
 • A bébirépa megpuhult és enyhén meg is sült helyenként.
 • A végére összemegy a mennyisége. Egy zacskónyi bébirépa egy főnek lesz elég köretnek.
  Forrólevegős fritőz Zöldségpárolás elkészült bébirépa tányéron

Notes

Sok forrólevegős-fritőz nem melegít 205 fokos hőmérsékletre. Ha a tiéd is ilyen, akkor használd 200 fokon és kb. egy perccel tovább.
Kipróbáltad?Let us know how it was!

Szólj hozzá!

Recept értékelés