Padlizsán sütése forrólevegős-fritőzben

Az egészben sütött padlizsán elkészítésének egyik legegyszerűbb és talán leggyorsabb módja a forrólevegős-fritőzben, azaz air fryerben való sütés.

Ennek a módszernek gyakorlatilag csak előnyei vannak, kivéve talán egyetlen hátrányt. Ez pedig az, hogy a sütő kosara sokkal kisebb egy hagyományos sütőénél, ezért kevesebb padlizsán fér bele egyszerre. De ha nagyjából egy kg padlizsán alatt sütsz, akkor elkészül egyszerre. És még ha két részletben sütöd is a padlizsánt, a sütő bemelegítését is figyelembe véve még akkor is valószínűleg hamarabb elkészül, mint normál sütőben.

Az egészben sütött padlizsán pedig kiváló alapanyag padlizsánpüré elkészítéséhez, amiből a nagyon népszerű és finom padlizsánkrémek készíthetők. A sült padlizsán elkészítéséről a linkre kattintva olvashatsz.

A legfontosabb tipp

A padlizsán sütése forrólevegős-fritőzben rendkívül egyszerű, lényegében csak egyetlen dologra kell vigyázni. Mivel a padlizsán sütés közben hajlamos a benne fejlődő gőztől felpuffadni és kidurranni, ezért mindenképpen szurkáld meg vagy vágj bele kereszteket egy éles késsel mielőtt a tepsibe helyeznéd.

Padlizsán sütése forrólevegős-fritőzben 1

Sütési idő

A sütési idő részben függhet a padlizsánok méretétől és kicsit magától a fritőztől is. Először érdemes 25 perccel kipróbálni 200 fokon, túlsütni nem igazán lehet ennyi idő alatt. Ha nem teljesen puha, akkor tedd még vissza 5-10 percre. A következő alkalommal pedig ez alapján már be tudod állítani a számodra legmegfelelőbb sütési időt.

Forrólevegős-fritőzben sült padlizsán

Padlizsán sütése forrólevegős-fritőzben

5 3 értékelésből
Előkészítés 1 perc
Főzés 25 perc
Összesen 26 perc

Hozzávalók
  

  • Padlizsán egészben

Elkészítés
 

  • Első lépésben melegítsd be a forrólevegős-fritőzt.
  • Egy éles késsel szurkáld meg az egész padlizsánokat, vagy vágj kereszteket a héjukba. Tedd a padlizsánt vagy padlizsánokat egészben a forrólevegős-fritőz kosarába.
    Padlizsán sütése forrólevegős-fritőzben 1
  • A padlizsánt 200 fokon 25 percig süsd.
Kipróbáltad?Let us know how it was!

Szólj hozzá!

Recept értékelés