Csirkeszárny forrólevegős-fritőzben

A csirkeszárny forrólevegős-fritőzben isteni ropogósra megsül. Hihetetlen egyszerű elkészíteni. Hibátlanul átsül belül, és illatos, ropogós lesz a bőre. Nem szárad ki, mert egy kicsit bekenjük az elején egy kis zsiradékkal vagy olajjal. De természetesen lényegesen kevesebb zsiradékkal sül meg, mint a többi hagyományos sütési módszerrel.

A sütés időtartama változhat egy kicsit az airfryer típusától és a csirkeszárnyak vastagságától függően. Nézd meg a csirkeszárnyakat 20 perc elteltével, nehogy túlsüljenek és kiszáradjanak. Ha szükséges, tedd még vissza őket 3-5 percre. A végeredmény olyan, belül omlós és kívül ropogós bőrű csirkeszárnyak lesznek, mintha sütőben vagy olajban készültek volna.

A forró levegő egyenletesen süt, így a csirkeszárny minden oldala ropogós lesz, és nincs szükség folyamatos forgatásra. Az airfryerben kevesebb zsírral sül, így az étel könnyebb és egészségesebb lesz.

Egy tipp, hogy a sült csirkeszárnyakat sose undd meg

Váltogasd a fűszereket. Szórd meg barbecue-s fűszerkeverékkel, készítsd fokhagymás-paprikásan vagy akár mézes-mustárosan. Bármilyen fűszert használsz, biztos nagyon finom lesz és az újdonság hatásával mindenkit elvarázsolsz majd.

Megjegyzés: Sok forrólevegős-fritőz nem melegít 205 fokos hőmérsékletre. Ha a tiéd is ilyen, akkor használd 200 fokon és kb. egy perccel tovább.

Csirkeszárny forrólevegős fritőzben

Csirkeszárny forrólevegős fritőzben

Omlós és ropogós csirkeszárnyak kevesebb olajjal sütve
4.86 7 értékelésből
Előkészítés 2 perc
Főzési idő 25 perc
Összesen 27 perc
Fogás Ebéd, Vacsora
Konyha nemzetközi
Adag 2

Hozzávalók
  

 • 700 g csirkeszárny kb. 6 db
 • 1 kis ízlés szerint
 • 3 teáskanál csirke fűszerkeverék ízlés szerint lehet több is, vagy más fűszerezésű
 • 1 evőkanál olaj amilyet, szívesen használsz egyébként is

Elkészítés
 

 • A csirkeszárnyak forrólevegős sütése előtt mosd meg a szárnyakat és tedd egy tálba őket. Csorgasd rá az evőkanál olajat, majd sózd be, tedd rá a fűszerkeveréket, és jól keverd össze, hogy mindenhová jusson a fűszerkeverékből.
  Csirkeszárny forrólevegős fritőzben 1
 • Tedd be az airfryerbe 205 C fokon, 20 percre. 20 perc után nézd meg, és forgasd meg őket, ha úgy látod, hogy alul kevésbé sült meg. Ha szeretnéd, kendd meg egy kis olajjal a csirkeszárnyakat. Ha még nem sült teljesen pirosra, tedd vissza 205 C fokon 3-5 percre.
  Csirkeszárny forrólevegős fritőzben
 • Amikor mindenhol jól átsült, vedd ki és tálald azonnal, míg meleg-ropogós.

Megjegyzések

Sok forrólevegős-fritőz nem melegít 205 fokos hőmérsékletre. Ha a tiéd is ilyen, akkor használd 200 fokon és kb. egy perccel tovább.
Kulcsszavak Csirkeszárnyak forrólevegős fritőzben
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!

“Csirkeszárny forrólevegős-fritőzben” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Az air freyerek többsége csak 200°C-ot tud. Az én gépemben – Power air freyer multifuntion -a 20 perc nagyon sok, elég a 15 perc és a 185 fok. Félidőben forgatom.

  Válasz
4.86 from 7 votes (5 ratings without comment)

Szólj hozzá!

Recept értékelés